Menu

CLEO | Under Bar Himmel

Örebro

Spelgården Wadköping, Örebro
torsdag, 1 augusti 2024 kl:17:00

Cleo bjuder på storslagen hiphop Under Bar Himmel i augusti. Hon har länge hyllats för sitt kompromisslösa uttryck, sin starka scennärvaro och har gjort sig ett namn inom svensk hiphop som en av de viktigaste och mest mångfacetterade rösterna – och en kraft att räkna med. Den 1 augusti kommer hon till Örebro.
Biiljetter släpps kl 10:00 onsdag 17 april. Biljettlänk: https://secure.tickster.com/tg8mdwwzhxr07g6
DATUM & PLATS
Torsdag, 1 augusti, 2024. Spelgården, Wadköping.
TIDER:
17:00 - Område öppnas.
Mat- och dryckesservering (Öl/cider/vin/alkoholfritt), Djs, Häng m.m.
20:00 - CLEO.
22:00 - Område stänger.
CLEO
Trots att Cleo sedan länge hört till den svenska hiphopscenens viktigaste och mest mångfacetterade röster är skivan ”Missaoui” som släpptes 2022 faktiskt hennes första svenska fullängdsalbum. Men ”Missaoui” inte är en debutskiva förutom på papperet. Fylld till brädden med erfarenhet, vishet, smärta och ja, livet, har Cleo skapat ett kraftfullt vibrerande magnum opus.
Cleo har hyllats för såväl sina konserter som för sitt auktoritära och kompromisslösa uttryck. Hon har i ett par decennier nu varit en igångsättande och ifrågasättande eldsjäl vars konstnärliga kapacitet och karisma hela tiden signalerat stordåd, och dessa har också kommit i spridda skurar men aldrig tidigare i så samlat och ambitiöst utförande som fallet är på ”Missaoui.”
2023 blev inget undantag för Cleos framgång. På konsertfronten tog hon bland annat hela publiken med storm under sitt framträdande på Åre Sessions och begav sig därefter ut på en hyllad sommarturné inklusive ett stopp Way Out West´s största scen. Dessutom nominerades hon trefaldigt till Grammis och prisades under galan för “Årets Hiphop” med sitt album ”Missaoui” – men det tar inte slut där. Hon nominerades även till Guldmicken för tredje gången, kammade hem titeln som Årets Textförfattare på Manifestgalan och prisades som Årets Kompositör när Musikförläggarna utsåg Sveriges bästa verk och artister under året.
MAT, DRYCK & AKTIVITETER
Vi kommer, vår vana trogen, att samarbeta med lokala aktörer för servering av både mat och dryck. Det kommer bli magisk stämning på plats med dekorationer och gästande Dj’s vid varje tillfälle och riktigt trevligt häng. Det är inte tillåtet att ta med egen förtäring eller dryck in på området. Evenemanget är kontantfritt, vi tar endast emot betalning via swish/kort.
TILLGÄNGLIGHET
Spelgården i Wadköping är rullstolsanpassad med bra platser samt god tillgänglighet till samtliga aktiviteter som erbjuds. Köp biljetter som vanligt men maila till oss i förväg så att vi kan förbereda plats för dig och ditt sällskap (info@kexxkultur.com)
ÅLDERSGRÄNS
Under Bar Himmel har 18 årsgräns
HITTA HIT
BIL - Runtom skytteparken och öster finns en hel del parkeringar för dig som åker bil. Därefter en kort promenad till Spelgården.
GÅNG/CYKEL - Att gå eller cykla genom Stadsparken rekommenderas starkt. Ta gärna en vända genom mysiga Wadköping när du ändå är här
SUPERPRIS PÅ HOTELL I ÖREBRO
Under Bar Himmel samarbetar med Clarion Hotel på Kungsgatan. Här bor både våra artister och många av våra besökare. Clarion Hotel Örebro ligger på restaurangtäta Kungsgatan i Örebro. Med 300 meter till slottet och en kort promenad till historiska Wadköping bor du så centralt det går.
MAILA FÖR BOKNING: cl.orebro@strawberry.se
Länk till hotell: https://shorturl.at/ahotF
TÄNK PÅ
Tänk på att anpassa kläder efter vädret. Paraply är ej tillåtet pga att det skymmer sikten för personen bakom. Använd hellre regnkläder eller regn-poncho.
Under Bar Himmel arrangeras i samverkan med BILDA. Presenteras av och i samarbete med: Kexx Kultur, Wadköping, Clarion Hotel Örebro, Orrbys, Reklamproffsen & Gustavsvik.

Datum / Tid

torsdag, 1 augusti 2024 kl: 17:00

Plats

Örebro, Spelgården Wadköping, Örebro

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad